NIET-CHIRURGISCHE COSMETISCHE BEHANDELINGEN

De volgende niet-chirurgische cosmetische behandelingen kunnen uitgevoerd worden, al dan niet in combinatie met elkaar:

Skinboosters

Een skinbooster zorgt voor een stralende huid door de huid van binnenuit langdurig te voeden en te hydrateren. Door middel van micro-injecties van een waterabsorberende substantie (hyaluron-zuur, een polysaccharide dat ook als natuurlijke vorm in het bindweefsel van het lichaam voor-komt) verbetert de elasticiteit, hydratatie en kwaliteit van de huid. De huid wordt op die plaatsen weer steviger, elastischer en gladder.

Fillers

Fillers kunnen gebruikt worden om licht tot matig diepe plooien en rimpels te verbeteren t.h.v. het voorhoofd, de lachlijnen (kraaienpootjes), de wangen, de nasolabiale plooien, rond de mond en de mondhoeken. De moderne fillers zijn eveneens op basis van hyaluronzuur. De originele producten waren van dierlijke oorsprong, tegenwoordig zijn ze synthetisch aangemaakt.

tand implantaat
Fig.1 – Filler.

Botox

Botox (botulinum toxine) is een neurotoxine dat de werking van spieren uitschakelt, waardoor de plooien die door de activiteit van deze spieren worden veroorzaak (tijdelijk) kunnen worden weg-gewerkt. Het effect na een botoxinspuiting treedt op na drie dagen, heeft zijn maximum na twee tot drie weken en verdwijnt na drie maanden. De meest klassieke toepassingen zijn het verminderen van voorhoofdsplooien, de diepe plooien tussen de wenkbrauwen en het verminderen van lachlijn-tjes (kraaienpootjes).

Cosmetische peelings

Trichloorazijnzuur (TCA) zorgt voor een medium diepte peeling. Hierbij droogt de bovenste huidlaag op en wordt ze afgestoten. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden, waardoor pigmentvlekken verminderen en de huid weer steviger, elasti-scher en gladder wordt.

Voor cosmetische aangezichtschirurgie kan je hier meer informatie vinden.